MIP KOD | |
ÜRÜN ADI | Medicraft Auto Cpap |
MARKA | Diğerleri |
MODEL |
KABLOSUZ CANLI TİTRASYON
Medicraft'a özel titrasyon programı ile uyku olayları detaylı grafiklerle ve gerçek zamanlı olarak gözlenebilir. Böylece, hasta için en doğru terapi basıncı ve cihaz modeli belirlenmiş olur.
3 KANALLI ALGORİTMA
AutoCPAP 3 kanallı algoritması; apne, hipopne, horlama olaylarını tespit eder. Gelişmiş yazılımı sayesinde tedavi boyunca hasta takip edilerek, ihtiyacı olan basınç seviyesi otomatik olarak uygulanır.
AUTOCPAP ESNEKLİK ÖZELLİĞİ
3 kademe esneklik özelliği, nefes verme (ekspirasyon) esnasında terapi basıncını 1-3 mbar aralığında düşürür ve hastaların doğal solunumuna uygun bir terapi sağlar. Bu özellik, hastaların konforunu ve terapiye olan adaptasyonunu artıran en önemli faktörlerden biridir.
Standart Özellikler
Dijital PID basınç kontrollü çalışmaÜç kanal Autocpap algoritması (Apne – Horlama – Üst Solunum Yolu Rezistansı)Medicraft Autocpap çalışma metoduYüksek hızlı örnekleme ile uygulanan sayısal filtre sayesinde hassas horlama algılamasıMaksimum, minimum ve başlangıç basınç ayarı4-20 mbar çalışma aralığı4GB SD KartEsneklik özelliğiTürkçe menüAkıllı 4 tuş sistemiGeniş grafik LCD ekranOtomatik aksesuar algılama sistemiRampa özelliğiMaske testiKlinik menü kilidiOtomatik başlama-durmaEkran ışık ayarıÜcretsiz bilgisayar yazılımı
Opsiyonel Aksesuarlar
Isıtıcı nemlendirici ( 5 kademeli )Li-Ion batarya ( 8 saat )Çakmak adaptörüKablosuz haberleşme kiti
MIP KOD | |
ÜRÜN ADI | SysMed MQ50 Oksijen Üretim Cihazı |
MARKA | Diğerleri |
MODEL |
KOAH, Amfizem gibi solunum yetmezliği olan hastalıklarda veya uyku bozukluklarında oksijen desteğine ihtiyaç duyulan hastaların evde kullanabilecekleri oksijen konsantratörüdür.
KALITELI & SESSIZ | Kompakt Dizayn | Oksijen üretimi 1 – 5 Lt/dk
Polisomnografi; horlama, uyku apne, uykuda periyodik bacak hareketleri gibi uyku bozukluklarının tanısında kullanılan ve gece uykusu boyunca hastanın beyin dalgalarının, göz hareketlerinin, solunum faaliyetlerinin, kanındaki oksijen yüzdesinin ve kas aktivitesinin en az 6-8 saat süreyle ölçülmesi ile yapılan incelemenin adıdır.
Uyku testi, uyku apnesinin bulgularını değerlendirmede ve uyku bozukluklarının teşhisinde kullanılır. Uyku apnesi, uyku sırasında solunumun bir süre durması ve tekrar devam etmesi ile tanımlı bir uyku bozukluğudur. Uyku apnesinin belirtileri;
Uyku testi diğer bazı uyku bozukluklarının tanısının konulmasında da kullanılır.
Ulusal kalp, akciğer ve kan enstitüsü , tedavi edilmemiş uyku bozukluklarının kalp krizi, yüksek tansiyon ve felç riskini arttırdığı uyarısında bulunmaktadır.
Uyku günlük yaşamın bir sure için kesintiye uğraması ya da boşa geçen zaman değildir. Zihinsel ve fiziksel sağlığımızı her gün yenilememiz için önemli olan ve yaşamımızın üçte birini kapsayan aktif bir dönemdir.
Yaklaşık 85 türde uyku hastalığı vardır. Çoğu yaşam kalitesinin azalmasına ve kişinin sağlığında bozulmaya neden olur. Uyku bozuklukları trafik ve mesleki kazalara neden olabilmesi nedeniyle bir halk sağlığı sorunudur. Bazı uyku bozuklukları uykuya dalma veya sürdürme güçlüğüne yol açar. Diğer uyku bozuklukları gündüz aşırı uykululuğa neden olur. Vücudun biyolojik saati ile ilgili sorunlar kişilerin günün yanlış zamanında uykulu olmasına neden olur. Uykuda yürüme, altını ıslatma, kabuslar ve diğer sorunlar da uykuyu kesintiye uğratabilir. Bazı uyku hastalıkları ise yaşamı tehdit edici boyuttadır.
Birçok tıbbi problem uykuyu bozabilir ve insanların uykusuzluktan şikayetçi olmasına yol açabilir. Psikiyatrik problemler, diğer uyku bozuklukları ve fiziksel hastalıklar kolaylıkla uykusuzluk olarak değerlendirilebilecek şekilde uykuyu değiştirebilirler. Tıbbi hastalığı tedavi etmek uykusuzluğu da tedavi edebilir.
PSİKOLOJİK FAKTÖRLER
Uykusuzluk eğilimi: Bazı kimseler stresli dönemlerde diğer kişilere göre daha kolay uykusuzluk yaşarlar. Diğerleri strese karşı başağrısı veya mide ağrısı ile cevap verir. Kişinin uykusuzluk geliştirmeye yatkın olduğunu ve bunun çok uzun sürmeyeceğini bilmesi, uykusuzluk gelişitiğinde onunla baş etmesinde faydalıdır.
Kalıcı stres: Aile problemleri, ciddi bir hastalığı olan bir evlat veya tatmin edici olmayan bir iş uyku problemlerine katkıda bulunabilir. Stres ile baş etmeyi öğrenmek uykusuzluğunuzu tedavi etmede yardımcıdır.
YAŞAM TARZI
Uyarıcılar: Kafein insanları uyanık tutar. Eğer geceleyin kahve içerseniz, uykuya dalmanızı engellemese dahi, uykunuz daha az dinlendirici olur. Nikotin de insanları uyanık tutar, sigara içiciler içmeyenlere gore daha uzun sürede uykuya dalarlar. Birçok ilaç içerisinde uyarıcı madde içerir. Bu ilaçlar arasında kilo verdiren ve alerji ve astım ilaçları yer alır. Bazı soğuk algınlığı ilaçları da uyarıcı içerir.
Alkol: Yatmadan önce içilen bir bardak şarabın uyumanıza yardımcı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak alkol, çabuk uykuya dalmanızı sağlamakla birlikte, sizin tüm gece boyunca uyku içerisinde kısa sürelerle uyanmanıza neden olur.
Çalışma saatleri: Eğer vardiyalı olarak çalışıyorsanız, uyku problemine sahip olmanız daha olasıdır. Bu durum çalışma saatleri sürekli değişen kimseleri kapsar. Ayrıca gece veya sabah erken saatlerde çalışanları da içine alır. Hafta sonlarında dahi aynı programın sabit tutulması önemlidir. Bu, vücudunuzu belirli zamanlarda uyumaya ve diğer zamanlarda uyanık kalmaya programlamaya yardımcı olur. Her sabah aynı saatte uyanmak uyku şeklinizi sabitlemek için bir yöntemdir. Bir rutine sahip olmak önemlidir.
Egzersiz: Dinlenmenin ve sakin bir yaşam tarzının uykusuzluğu engellediğini düşünebilirsiniz. Aslında, çok az ya da hiç egzersiz yapmayan kimseler geceleri uykuya dalma güçlüğü yaşarlar. Düzenli egzersiz insanların daha iyi uyumasını sağlar. Egzersiz yapmak için en iyi zaman öğleden sonrasıdır. Yatma vaktine yakın egzersiz yapmayın. Yatma vakti ile eegzersiz sonrası kalp hızınızın yavaşlaması arasında en az iki saat bırakın.
Uyku hapları: Uyku hapları doktorunuzun kontrolünde kullanılmalıdır. Bazı uyku hapları, eğer her gün kullanılırlarsa, birkaç hafta sonra işe yaramaz hale gelir. Diğer yandan eğer aniden kullanmayı bırakırsanız, uykunuz bir süre için daha da kötü hale gelir. Bu problem uyku haplarını yavaşça azaltılarak kesme ile azaltılabilir.
ÇEVRESEL FAKTÖRLER
Ses: Yatak odasını mümkün olduğunca sessiz tutun. Yakın yerden geçen trafik, uçaklar, televizyon ve diğer sesler uyanmanıza neden olmadan da uykunuzu bozarlar.
Işık: Yatak odanızı karanlık tutmak için gölgelik veya kalın perdeler kullanın. Işık gözleriniz kapalı olsa dahi gözlerinize ulaşır. Işık uykunuzu dağıtabilir.
Eğer tüm gece kesintisiz olarak uyduğunuzu düşündüğünüz halde yorgun hissediyorsanız, tüm bu faktörler gözden geçirilmelidir.
NE ZAMAN yardım aramalıyım?
Eğer uykunuz bir aydan daha uzun süredir bozuksa ve sizin günlük işlevlerinizi bozuyorsa yardım arama zamanı gelmiştir. Doktorunuza başvurun ve bir uyku hastalıkları uzmanı ile görüşme isteyin. Tıbbi özgeçmişiniz, fiziksel muayene ve bazı kan testleri uykusuzluğun bazı nedenlerinin ortaya konulmasında faydalıdır. Yatak partneriniz ve diğer aile üyeleri sizin uykunuz hakkında değerli bilgilere sahip olabilirler. Onlara horlayıp horlamadığınızı veya uyku sırasında huzursuz yatıp yatmadığınızı sorun. Sağlık bakım uzmanınız da uykusuzluğun sizi gün içinde uykulu veya depresif yapıp yapmadığını veya yaşamınızı diğer şekillerde etkileyip etkilemediğini bilmek isteyecektir.
Uykusuzlukta bazen sadece bilgi verme ve eğitim ile düzelebilir. Bazı kimseler doğal olarak diğerlerinden daha az uyur. Herkesin sekiz saat uyuması gerekir düşüncesi yanlıştır. Kötü uyku alışkınlığına bağlı uykusuzlukta danışmanlık yardımcı olabilir. Diğer durumlarda, ilaçlar veya bir uyku bozuklukları merkezinde değerlendirme önerilebilir.
Eğer bir uyku bozuklukları merkezinde değerlendirilmeniz gerektiği söylendiyse, sizden bir veya iki hafta süreli uyuyarak ve uyanık dönemlerinizi g&ou
Uyku apnesi, horlama ve uyku bozuklukları problemlerine yönelik çözüm sunan, akıllı kontrol sistemine ve son teknolojiye sahip cihazlar